Online schrijfcursus met 12 modules

Schrijfcursus

Vraag jij je ook weleens af hoe je een boek schrijft? Denk dan eens aan een online schrijfcursus! Bijna iedereen heeft er wel een keer van gedroomd: een eigen boek schrijven! Maar het daadwerkelijk tot leven laten komen van een boek kost tijd en energie. En zowel voor de beginnende schrijver als de gevorderde auteur kan het schrijfproces soms moeilijk zijn.

Om plezier te houden in het schrijven en resultaten te boeken kunnen we je één belangrijke tip meegeven: werk in stappen! Op deze manier voorkom je dat je verzandt in bergen werk en zorg je ervoor dat je de kwaliteit van je boek hooghoudt. En dat is natuurlijk het einddoel: een prachtig boek in handen houden dat je vol trots met de wereld kunt delen. Wij hebben alle stappen om een boek te schrijven voor je op een rij gezet in deze schrijfcursus, zodat jij de handvatten hebt om te beginnen óf door te gaan met jouw meesterwerk.

Schrijfcursus in stappen

Met de Online Schrijfcursus van boekschrijven.nl geef je vorm aan alle verhalen en ideeën die nu nog in je hoofd zitten of deels al op papier staan. Het programma bestaat uit 12 modules die los te volgen zijn of als volledige cursus. Hierdoor kun je zelf beslissen waar je nog behoefte aan hebt, zodat je kennis opdoet die aansluit bij jouw fase in het schrijfproces. Elke module bestaat uit een deel theorie, een aantal audiolessen waarin schrijfcoaches de inhoud van de les bespreken en schrijfopdrachten, zodat je zelfverzekerd de volgende stap kunt zetten in het schrijven van je eigen boek.

Waar wacht je nog op?

De 12 schrijfmodules:

Twijfel zorgt ervoor dat je niet begint. Kan ik het wel? Voeg ik wel iets toe? We laten precies zien hoe het schrijfproces werkt en hoe je ondanks twijfels toch begint én blijft schrijven.

 MEER INFO   |   KOPEN 

Goede schrijvers zijn goede waarnemers. Hoe leer je (opnieuw) waarnemen? Je ontdekt hoe je heldere en spannende beschrijvingen maakt waardoor jouw lezer blijft doorlezen.

MEER INFO   |   KOPEN  

Stap 3 gaat over je personage. Hoe bedenk je jouw personage(s)? Welke personages zorgen voor een goed verhaal? Hoe maak je jouw personage boeiend voor je lezer?

MEER INFO   |   KOPEN

Stap 4 blaast leven in jouw personage(s). Wat doe je als je in clichés schrijft? Hoe ga je vanuit personage naar een verhaal? Hoe introduceer je personages in jouw boek?

MEER INFO   |   KOPEN

In Stap 5 draait het om de verhaallijn. Hoe ontdek je welk verhaal je wilt vertellen? Hoe ontwikkel je een sterk plot? Hoe verdeel je alle onderdelen van jouw boek over de verhaallijn?

MEER INFO   |  KOPEN

Stap 6 gaat om jou. Hoe boor je herinneringen aan? Wat maakt jouw levensverhaal de moeite waard? Hoe breng je samenhang aan in ervaringen in je eigen leven?

MEER INFO   |   KOPEN 

In Stap 7 sturen we je op pad. Uit welke bronnen kun je putten voor je boek? Hoe zet je droge gegevens om in een spannende tekst? Hoe beschrijf je een ervaring die je zelf niet hebt meegemaakt?
.

MEER INFO   |   KOPEN

Van Stap 8 gaan je nekharen omhoog staan. Op welke manieren kun je je verhaal spannend maken? Hoe schrijf je een spannende confrontatie tussen jouw personages? Hoe zorg je voor onvoorspelbare wendingen in je boek?

MEER INFO   |   KOPEN

Via Stap 9 kijk je door een andere bril naar jouw verhaal. Want wie moet je verhaal vertellen? Schrijf je vanuit één of meerdere vertellers? En schrijf je vanuit de ik of de zij?
.

MEER INFO   |   KOPEN

Stap 10 roept jouw boek tot de orde en eist regelmaat. Wat moet er aan het begin, midden en eind komen? Schrijf je met een schema of zie je wel wat er komt? En hoe uitgebreid moet je een scène beschrijven?

MEER INFO   |   KOPEN

In Stap 11 leg je als een wetenschapper jouw woorden onder de microscoop. Hoe weet je wat voor schrijfstijl je hebt? Welke stijlen zijn er allemaal? En hoe kun je je eigen schrijfstijl ontwikkelen?
.

MEER INFO   |   KOPEN

Stap 12 is de kers op de slagroom. Wanneer is je manuscript klaar voor een uitgever? Hoe benader je uitgevers? En wat zijn de voor- en nadelen van zelf jouw boek uitgeven?
.

MEER INFO   |   KOPEN

Je kunt 12 interactieve schrijfstappen volgen, met elk een eigen thema. Elke stap bestaat uit een deel theorie om te bestuderen. Deze lesstof kun je nu én in de toekomst als naslagwerk gebruiken.

Onderdeel van elke schrijfstap is een audioles. In een audioles bespreken onze schrijfcoaches uitgebreid de inhoud van de les. Beluister de audioles in de auto of trein, tijdens het koken of sporten. Leuk en tijdbesparend!

Iedere stap wordt afgesloten met een aantal schrijfopdrachten. Hiermee kun je jouw nieuwe kennis over schrijven testen en daarmee de vervolgstap zetten in het schrijven van je eigen boek.

Ook zij schrijven hun boek

Wanneer zet jij de eerste stap?

“Mijn ervaring na 2 lessen is dat de schrijfcursus je prikkelt en je uitdaagt om je eigen teksten (en die van anderen) vanuit andere gezichtspunten te bekijken waardoor je opeens allerlei mogelijkheden ziet om je verhaal spannender en diepgaander te maken.” 

“Door de manier waarop de schrijfcursus is opgezet wordt je creativiteit gestimuleerd en krijg je als vanzelf ideeën om personen en situaties verder uit te werken. Mijn verhaal krijgt opeens een andere wending. Ik ga snel weer verder!” – Joke Geertsma

“Vorig jaar heb ik een andere cursus creatief schrijven gevolgd. Die prikkelde te weinig om echt te gaan schrijven, en was heel veel theorie.”

“Ik heb eerst uit nieuwsgierigheid de eerste drie stappen gelezen en kan niet anders zeggen dat ik er heel enthousiast van werd. De schrijfoefeningen in de eerste twee stappen zijn heel erg leuk om te doen, en daardoor ontstonden er leuke dingen.” – Kevin Leijten

The only writer to whom you should compare yourself
is the writer you were yesterday.