Marjon Sarneel - schrijfjuf met hart en ziel

Marjon Sarneel – schrijfjuf met hart en ziel

Marjon heeft zoveel ideeën voor schrijfcursussen dat ze de eerste online schrijfschool in Nederland heeft opgericht om alles in onder te brengen: Online Schrijfschool Marjon Sarneel (OSMS). Het cursusaanbod groeit nog steeds en inmiddels is er een team van OSMS-schrijfcoaches actief om de cursisten in de diverse cursussen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Cursisten waarderen OSMS met een waardering van 9.1 Dit blijkt uit de Schrijfmonitor 2018, uitgevoerd door Schrijven Magazine

‘Mijn cursisten lijken op mij. Meestal schreven ze gemakkelijk in hun kindertijd, lieten het schrijven daarna een poosje los en merkten dat het verlangen bleef. Ze dromen ervan om hun levenservaringen om te zetten in verhalen. Maar omdat volwassenen kritischer zijn op zichzelf, stroomt het niet meer zo gemakkelijk. Ze hebben wat aanmoediging nodig om hun pen weer te laten dansen. Vaak zijn mijn cursisten op zoek naar structuur en techniek om hun verhalen vorm te geven. Doordat zij eigen materiaal gebruiken als basis voor hun verhalen en romans, lopen ze tegen specifieke vragen aan. Daar wordt bij OSMS ruim aandacht aan besteed.‘

 

Wie ben ik?

Ik ben afgestudeerd aan Schrijversvakschool Amsterdam, o.a. auteur van semi-autobiografische roman Maidentrip en ik heb twee decennia ervaring als schrijfdocent, zowel ‘aan tafel’ als online.

Ik kan je helpen als je:

  • Al langer roept: ‘Ik kan er wel een boek over schrijven’, maar niet weet hoe je dat aanpakt.
  • Als je fictie wilt schrijven op basis van waargebeurd.
  • Als je wilt ontdekken hoe je jouw verhaal vertelt zonder je omgeving te kwetsen.
  • Als je bereid bent om met jouw materiaal te doen wat nodig is voor je verhaal.
  • Als je wilt leren hoe je een goed verhaal opbouwt (verhaalstructuur).
  • Als je wilt leren hoe je je verhaal zo effectief mogelijk vertelt (verteltechniek).
  • Als je je schrijfangsten wilt overwinnen.
  • Als je je verlangen naar schrijven wilt eren en het schrijfproces wilt aangaan.


Gratis kennismaken met OSMS

Schrijven lijkt zo eenvoudig: je gaat zitten en je schrijft op wat je in je hoofd hebt.
In de praktijk blijkt het niet zo simpel. Er kan van alles in de weg zitten, waardoor je òf geen letter op papier krijgt òf na een enthousiast begin niet verder komt.

Daarom is er mijn gratis e-boek: Hoe je direct kunt starten met schrijven van verhalen op basis van je eigen leven, zonder je zorgen te maken of je genoeg schrijftalent hebt.

Die twijfel over schrijftalent is één van de zaken die je kunnen tegenhouden om gewoon lekker te schrijven, maar er zijn er meer. Ik bespreek ze in het gratis e-boek. Je kunt het hier aanvragen.

Betaalde producten van OSMS

OSMS biedt cursussen voor verschillende niveaus en doelen. Omdat wij niet zomaar cursussen willen verkopen, maar geloven in de juiste cursist op het juiste moment in de juiste cursus adviseren wij graag persoonlijk. Je bent van harte welkom om een belafspraak te maken via info@marjonsarneel.nl.

Wil je toch nu al meer informatie over de cursussen? Via onderstaande links lees je meer!

Cursus Start Je Verhaal 
Deze cursus helpt je om te starten met het schrijven van je verhaal.

Cursus Schrijf Je Verhaal
Een 4 maanden traject met schrijfcoach, waarin je leert hoe je een verhaal schrijft op basis van gebeurtenissen die je zelf hebt meegemaakt.

Wat zeggen mijn cursisten?

 

“De schrijftrainingen van Marjon waren voor mij een openbaring! Ik werk nu op eigen kracht aan mijn vierde roman!”

Jan van Rijthoven

auteur van Julia, De vermogensbeheerder en In de schaduw van het bestaan.

“Door de schrijftechnieken en opdrachten in de cursus Schrijf Je Verhaal heb ik veel meer achtergrondinformatie bedacht dan normaal. Het grootste deel heb ik niet nodig voor het verhaal, maar ik ken mijn karakters nu door en door. Daardoor kan ik ze met weinig woorden, treffend neerzetten.”

Sonja Grinswis

schrijft aan de roman Minnenijd (werktitel)

“Heel erg bedankt voor je feedback op mijn huiswerkopdracht. Je reactie is weer als een warm bad en stimuleert om door te gaan. Een mooie steun voor de momenten dat het minder vlot verloopt! Ik heb je tekstuele reacties ook gelezen. Ze zijn stuk voor stuk relevant en bewijzen dat meelezen en redigeren van onschatbare waarde is! Ik ga ermee aan de slag en pak deze week ook nieuwe scenes op.”

Lisette Timmerman

werkt aan de jeugdroman Steffie (werktitel)

“Een online leeromgeving waar je 24/7 terecht kunt, werkt voor mij heel goed. Ik leer hoe ik autobiografische elementen in mijn fictieverhaal kan verwerken op een manier die niet kwetsend is en daar ben ik heel blij mee.”

Marjo Heijkoop

auteur van o.a. Schimmenschuw en Sluimerend vuur (onder pseudoniem Johanna Lime)

“Ik geniet van die heerlijke stem van Marjon in de lesvideo’s, rustig en niet veroordelend. Meditatief bijna. Echt heerlijke me-time!”

Eva van Duin

winnares OSMS-schrijfwedstrijd

Wil je graag overleggen over wat het beste bij jou past op dit moment?