Personage bedenken, stap 3 van onze schrijfcursus - boekschrijven.nl

Stap 3 – Personage bedenken

Hoe bedenk je jouw personage(s)? Welke personages zorgen voor een goed verhaal? Hoe maak je jouw personage boeiend voor je lezer? Stap 3 gaat over het bedenken van je personage.

Boekschrijven.nl | Online Schrijfcursus stap 3

Over Personage bedenken

Je wilt een roman schrijven. Maar je hebt alleen nog maar een vaag idee waar je verhaal over moet gaan. Misschien moet het gaan over een gebeurtenis uit je eigen leven. Of misschien weet je al dat het gaat over een vrouw in de woestijn. Misschien weet je alleen de titel. Bij de Nigeriaanse dichter en schrijver Ben Okri begon het met één regel: ‘In het begin was er een rivier.’ Die regel wilde maar niet uit zijn gedachten verdwijnen. Pas tien jaar later bleek het de eerste zin te zijn van zijn vuistdikke roman De hongerende weg. Het boek gaat over de ervaringen van een opgroeiend jongetje in hongerend Nigeria. Een letterlijk hallucinerend boek. Ook als je het boek niet kent, blijft dit een tekenend en hoopgevend voorbeeld van hoe klein de eerste aanleiding kan zijn voor een roman. Elk idee kan het zaad zijn voor je boek.

In Stap 3: personage bedenken echter ga je niet op zoek naar je eerste zin, al zou je die ongemerkt kunnen schrijven. Je gaat nu het grondmateriaal verzamelen voor een stevig personage. Je geeft je personage een naam, een uiterlijk, een achtergrond en verzamelt de eerste ideeën die de basis kunnen vormen voor een verhaal. Hierbij gebruik je je eigen biografisch materiaal als uitgangspunt.

De volledige schrijfcursus online óf offline

Op deze pagina kun je een losse module uit onze schrijfcursus aanschaffen. We snappen natuurlijk ook dat je liever de gehele cursus in één keer aan wilt schaffen, en of dat nou online of offline is, alles is mogelijk!

Schaf de gehele online cursus hier aan voor maar €89,-
Schaf hier de offline cursus (€119,-) aan en krijg het boek ‘Schrijf’ met 50 tips en tricks gratis!