Structuur en tijd, stap 10 van onze schrijfcursus - boekschrijven.nl

Stap 10 – Structuur en tijd

Wat houdt de structuur van een verhaal in en hoe kun je dat praktisch gebruiken bij het schrijven van je boek? En wat is het belang van de drie coördinaten van het verhaal; plaats, tijd en handeling? Stap 10 gaat over structuur en tijd.

Boekschrijven.nl | Online schrijfcursus stap 10

Over Structuur en tijd

Je kunt Stap 10: structuur en tijd op verschillende manieren gebruiken: als je al het merendeel van een verhaal geschreven hebt en je wilt experimenteren met verschillende manieren waarop je je verhaal kunt structureren. Of je gebruikt het in de beginfase of tijdens het schrijven, om op ideeën te komen voor zowel de inhoud als de vorm van je boek. Het is vooral een kwestie van experimenteren, dus kijk gewoon wat het je oplevert.

In Stap 10: structuur en tijd leggen we uit wat de structuur van een verhaal inhoudt en hoe je dat praktisch kunt gebruiken bij het schrijven van je boek. We zullen onderscheid maken tussen de zichtbare en de onzichtbare structuur van een boek. Daarbij gaan we in op het belang van de drie coördinaten van het verhaal, plaats, tijd en handeling. We bespreken hoe je omgaat met de grammaticale tijd van je werkwoorden en met het tijdsverloop van je verhaal. Ten slotte besteden we aandacht aan de conventies rondom het gebruik van alinea’s, witregels en nieuwe pagina’s.

 

De volledige schrijfcursus

Loop je vast met schrijven en wil je je ontwikkelen op een specifiek thema? Volg dan losse modules uit onze schrijfcursus. We bieden de 12 schrijfstappen aan in onze online schrijfcursus, elk met een eigen thema. Je kiest zelf met welk thema je begint. Hierdoor doe je kennis op die aansluit op jouw fase en hulpvraag, zodat jij daarna gelijk weer verder kunt met het schrijven van je boek. Moet je nog beginnen met schrijven, dan raden we je aan om bij Stap 1 te beginnen. Wil je alle stappen volgen en profiteren van een mooie korting, klik dan hier.