Structuur en tijd, stap 10 van onze schrijfcursus - boekschrijven.nl

Stap 10 – Structuur en tijd

Wat houdt de structuur van een verhaal in en hoe kun je dat praktisch gebruiken bij het schrijven van je boek? En wat is het belang van de drie coördinaten van het verhaal; plaats, tijd en handeling? Stap 10 gaat over structuur en tijd.

Boekschrijven.nl | Online schrijfcursus stap 10

Over Structuur en tijd

Je kunt Stap 10: structuur en tijd op verschillende manieren gebruiken: als je al het merendeel van een verhaal geschreven hebt en je wilt experimenteren met verschillende manieren waarop je je verhaal kunt structureren. Of je gebruikt het in de beginfase of tijdens het schrijven, om op ideeën te komen voor zowel de inhoud als de vorm van je boek. Het is vooral een kwestie van experimenteren, dus kijk gewoon wat het je oplevert.

In Stap 10: structuur en tijd leggen we uit wat de structuur van een verhaal inhoudt en hoe je dat praktisch kunt gebruiken bij het schrijven van je boek. We zullen onderscheid maken tussen de zichtbare en de onzichtbare structuur van een boek. Daarbij gaan we in op het belang van de drie coördinaten van het verhaal, plaats, tijd en handeling. We bespreken hoe je omgaat met de grammaticale tijd van je werkwoorden en met het tijdsverloop van je verhaal. Ten slotte besteden we aandacht aan de conventies rondom het gebruik van alinea’s, witregels en nieuwe pagina’s.

 

De volledige schrijfcursus online of offline


Op deze pagina kun je een losse module uit onze schrijfcursus aanschaffen. We snappen natuurlijk ook dat je liever de gehele cursus in één keer aan wilt schaffen, en of dat nou online of offline is, alles is mogelijk!

Schaf de gehele online cursus hier aan voor maar €89,-
Schaf hier de offline cursus (€119,-) aan en krijg het boek ‘Schrijf’ met 50 tips en tricks gratis!