Verhaallijn creëren, stap 5 van onze schrijfcursus - boekschrijven.nl

Stap 5 – Verhaallijn creëren

Hoe creëer je een goede verhaallijn? En herken je het volgende? Je hebt een aantal passages geschreven, maar het gevoel bekruipt je dat je maar wat in het wilde weg zit te schrijven. Zo ja, dan is dit de juiste stap voor je. Stap 5 gaat over het creëren van je verhaallijn.

Boekschrijven.nl | Online Schrijfcursus stap 5

Over Verhaallijn creëren

Er spookt al een poos een personage door je hoofd en misschien heb je je personage verder uitgewerkt met behulp van Stap 4: personage tot leven brengen. Of je hebt een globaal idee voor een verhaal. Misschien heb je bedacht dat je verhaal zich op een verlaten boerderij in Twente af moet spelen. Of midden in Barcelona. Of misschien in een sloppenwijk in de middeleeuwen. Je wilt dat je verhaal gaat over een vrouw die ontdekt dat ze een tweelingzus heeft. Of het moet gaan over een jongetje van acht jaar dat in een vreemd pleeggezin terechtkomt. Je hebt in elk geval een aantal passages geschreven, maar het gevoel bekruipt je dat je maar wat in het wilde weg zit te schrijven en niet goed weet waar het heen moet met je verhaal.

In Stap 5: verhaallijn creëren laten we je zien welke twee benaderingen er zijn voor het ontwikkelen van een verhaal. We leggen je het verschil uit tussen een verhaallijn en een plot. We geven je een stappenplan om een globale verhaallijn uit te werken met een begin, een midden en een afloop. Ten slotte laten we je zien hoe je tot de formulering van de plot kunt komen aan de hand van een vragenlijst.

 

De volledige schrijfcursus online of offline


Op deze pagina kun je een losse module uit onze schrijfcursus aanschaffen. We snappen natuurlijk ook dat je liever de gehele cursus in één keer aan wilt schaffen, en of dat nou online of offline is, alles is mogelijk!

Schaf de gehele online cursus hier aan voor maar €89,-
Schaf hier de offline cursus (€119,-) aan en krijg het boek ‘Schrijf’ met 50 tips en tricks gratis!