Spanning aanbrengen, stap 8 van onze schrijfcursus - boekschrijven.nl

Stap 8 – Spanning aanbrengen

Hoe breng je spanning aan in je verhaal? Welke factoren spelen een rol bij de opbouw van spanning? Hoe creëer je een spanningsboog en hoe ze je je plot om in concrete scènes? Stap 8 gaat over het aanbrengen van spanning .

Boekschrijven.nl | Online Schrijfcursus stap 8

Over Spanning aanbrengen

Om Stap 8: spanning aanbrengen effectief te gebruiken moet je de basisgegevens voor je verhaal kennen. Je moet je hoofdpersonage uitgediept hebben, je moet een globale verhaallijn hebben en de plaats waar je verhaal zich afspeelt. Daarbij heb je een derde van een ruwe versie geschreven. Dat houdt in dat je het thema kent, het streven van je hoofdpersonage en dat je de struikelblokken hebt geïdentificeerd, waarmee hij in zijn avontuur wordt geconfronteerd. Als dat het geval is, kun je de technieken toepassen die we je in Stap 8 zullen laten zien.

Maar voor we die technieken behandelen, zetten we eerst nog eens op een rijtje welke factoren een rol spelen bij de opbouw van spanning. Want spanning is een complex van factoren die op verschillende niveaus doorwerken in je verhaal. Niet alleen leer je welke elementen een rol spelen bij het creëren van spanning, je ontdekt ook hoe je een spanningsboog creëert. Hoe je je plot omzet in concrete scènes. Welke vormen een conflict allemaal aan kan nemen. Aan het eind krijg je een checklist aangereikt om na te gaan wat er eventueel nog aan de spanning van je verhaal mankeert.

 

De volledige schrijfcursus

Loop je vast met schrijven en wil je je ontwikkelen op een specifiek thema? Volg dan losse modules uit onze schrijfcursus. We bieden de 12 schrijfstappen aan in onze online schrijfcursus, elk met een eigen thema. Je kiest zelf met welk thema je begint. Hierdoor doe je kennis op die aansluit op jouw fase en hulpvraag, zodat jij daarna gelijk weer verder kunt met het schrijven van je boek. Moet je nog beginnen met schrijven, dan raden we je aan om bij Stap 1 te beginnen. Wil je alle stappen volgen en profiteren van een mooie korting, klik dan hier.