Schrijfstijl vinden en verfijnen, stap 11 van onze schrijfcursus

Stap 11 – Schrijfstijl vinden en verfijnen

Welke aspecten vallen er allemaal onder schrijfstijl? Hoe kun je jouw natuurlijke stijl leren ontdekken, versterken en uitbreiden? Stap 11 gaat over het vinden en verfijnen van je schrijfstijl .

Over Schrijfstijl vinden en verfijnen

In de tien voorgaande stappen kreeg je aanwijzingen hoe je je verhaal boven water krijgt en hoe je het vorm kunt geven. De volgorde waarin je die stappen kunt toepassen lag niet altijd vast. Maar in tegenstelling tot de voorgaande tien stappen kun je Stap 11: schrijfstijl vinden en verfijnen alleen toepassen als je alle tien eerdere stappen hebt doorgewerkt. Of als je je boek of verhaal in ruwe vorm, maar wel in zijn totaliteit op papier hebt staan. Want schaven aan je stijl doe je pas achteraf. Als alles in je verhaal staat wat erin moet staan en als alles min of meer op zijn plaats staat. Als je je niet aan die volgorde houdt, loop je het risico dat je je schrijfstroom stopzet en je je een schrijversblok op de hals haalt. In elk geval maak je dan een martelend proces van het schrijven. (Meer hierover in Stap 1: beginnen met schrijven.)

In Stap 11: schrijfstijl vinden en verfijnen besteden we aandacht aan de kleinste eenheden van tekst: de zinnen en de woorden. We gaan kijken welke aspecten er allemaal onder schrijfstijl vallen. We geven je een methode om je natuurlijke stijl te leren ontdekken, te versterken en uit te breiden. Daarbij zul je ontdekken dat je het van je zogenaamd zwakke kanten moet hebben.

 

De volledige schrijfcursus

Loop je vast met schrijven en wil je je ontwikkelen op een specifiek thema? Volg dan losse modules uit onze schrijfcursus. We bieden de 12 schrijfstappen aan in onze online schrijfcursus, elk met een eigen thema. Je kiest zelf met welk thema je begint. Hierdoor doe je kennis op die aansluit op jouw fase en hulpvraag, zodat jij daarna gelijk weer verder kunt met het schrijven van je boek. Moet je nog beginnen met schrijven, dan raden we je aan om bij Stap 1 te beginnen. Wil je alle stappen volgen en profiteren van een mooie korting, klik dan hier.