Personage tot leven brengen, stap 4 van onze schrijfcursus

Stap 4 – Personage tot leven brengen

Hoe breng je jouw personage tot leven? Hoe zet je hem of haar in beweging? En lukt het maar niet om een personage van vlees en bloed te creëren? Stap 4 gaat over het tot leven brengen van je personage.

Boekschrijven.nl | Online Schrijfcursus stap 4

Over Personage tot leven brengen

Voor je aan Stap 4: personage tot leven brengen begint adviseren we je om eerst Stap 3: personage bedenken te volgen. Nadat je deze stap afgerond hebt heb je in elk geval de hoofdlijnen voor een personage voor ogen. Je hebt nagedacht over zijn uiterlijk, achtergrond, geschiedenis en karakter. Daarmee heb je, als het goed is, ook al een aanzet tot een verhaal. Want uit Stap 3: personage bedenken, komen lot en plot voort uit alle facetten die een karakter maken tot wat het is.

Maar misschien kom je op de een of andere manier niet verder. Misschien wil je personage maar niet van vlees en bloed worden. Het lukt je niet hem/haar in beweging te zetten. Of om aan het schrijven te raken. Geen nood.

In Stap 4 leer je hoe je je personage in beweging zet. En je schrijft een aantal fragmenten waarin je personage tot leven komt.

 

De volledige schrijfcursus

Loop je vast met schrijven en wil je je ontwikkelen op een specifiek thema? Volg dan losse modules uit onze schrijfcursus. We bieden de 12 schrijfstappen aan in onze online schrijfcursus, elk met een eigen thema. Je kiest zelf met welk thema je begint. Hierdoor doe je kennis op die aansluit op jouw fase en hulpvraag, zodat jij daarna gelijk weer verder kunt met het schrijven van je boek. Moet je nog beginnen met schrijven, dan raden we je aan om bij Stap 1 te beginnen. Wil je alle stappen volgen en profiteren van een mooie korting, klik dan hier.