Personage tot leven brengen, stap 4 van onze schrijfcursus

Stap 4 – Personage tot leven brengen

Hoe breng je jouw personage tot leven? Hoe zet je hem of haar in beweging? En lukt het maar niet om een personage van vlees en bloed te creëren? Stap 4 gaat over het tot leven brengen van je personage.

Boekschrijven.nl | Online Schrijfcursus stap 4

Over Personage tot leven brengen

Voor je aan Stap 4: personage tot leven brengen begint adviseren we je om eerst Stap 3: personage bedenken te volgen. Nadat je deze stap afgerond hebt heb je in elk geval de hoofdlijnen voor een personage voor ogen. Je hebt nagedacht over zijn uiterlijk, achtergrond, geschiedenis en karakter. Daarmee heb je, als het goed is, ook al een aanzet tot een verhaal. Want uit Stap 3: personage bedenken, komen lot en plot voort uit alle facetten die een karakter maken tot wat het is.

Maar misschien kom je op de een of andere manier niet verder. Misschien wil je personage maar niet van vlees en bloed worden. Het lukt je niet hem/haar in beweging te zetten. Of om aan het schrijven te raken. Geen nood.

In Stap 4 leer je hoe je je personage in beweging zet. En je schrijft een aantal fragmenten waarin je personage tot leven komt.

 

De volledige schrijfcursus online of offline


Op deze pagina kun je een losse module uit onze schrijfcursus aanschaffen. We snappen natuurlijk ook dat je liever de gehele cursus in één keer aan wilt schaffen, en of dat nou online of offline is, alles is mogelijk!

Schaf de gehele online cursus hier aan voor maar €89,-
Schaf hier de offline cursus (€119,-) aan en krijg het boek ‘Schrijf’ met 50 tips en tricks gratis!