Uitgeven van je boek, stap 12 van onze schrijfcursus - boekschrijven.nl

Stap 12 – Uitgeven van je boek

Welke manieren van uitgeven zijn er? En welke voor- en nadelen zitten er aan deze opties? Stap 12 gaat over het uitgeven van je boek.

Boekschrijven.nl | Online schrijfcursus stap 12

Over Uitgeven van je boek

We hebben niet allemaal dezelfde reden om te schrijven. De een ziet schrijven als een heerlijke tijdsbesteding zonder het doel om zijn of haar tekst door anderen te laten lezen. De ander schrijft vooral om (ooit) gelezen te worden, door zoveel mogelijk lezers. Stap 12: uitgeven van je boek is vooral bedoeld voor schrijvers die hun verhaal willen laten lezen door andere mensen. Je krijgt je boek op grofweg twee manier bij lezers:
– Laten uitgeven
– Zelf uitgeven

In deze stap zetten we de voor- en nadelen van beide opties voor jou op een rij. We helpen je bij het maken van de juiste keuzes én we geven je adressen van partijen waarvan wij verwachten dat ze je kunnen helpen bij de vervolgstap.

Tot slot kun je twee interviews beluisteren:
– interview met Willemijn Tillmans,
Acquirerend redacteur bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
– interview met Ilonka Reintjens, uitgever spanning bij uitgeverij The House Of Books

 

De volledige schrijfcursus

Loop je vast met schrijven en wil je je ontwikkelen op een specifiek thema? Volg dan losse modules uit onze schrijfcursus. We bieden de 12 schrijfstappen aan in onze online schrijfcursus, elk met een eigen thema. Je kiest zelf met welk thema je begint. Hierdoor doe je kennis op die aansluit op jouw fase en hulpvraag, zodat jij daarna gelijk weer verder kunt met het schrijven van je boek. Moet je nog beginnen met schrijven, dan raden we je aan om bij Stap 1 te beginnen. Wil je alle stappen volgen en profiteren van een mooie korting, klik dan hier.