Autobiografisch schrijven, stap 6 van onze schrijfcursus

Schrijfcursus – Stap 6
Autobiografisch schrijven

Hoe breng je jouw personage tot leven? Hoe zet je hem of haar in beweging? En lukt het maar niet om een personage van vlees en bloed te creëren? Stap 6 gaat over autobiografisch schrijven.

Boekschrijven.nl | Online Schrijfcursus stap 6

Over Autobiografisch schrijven

Je wilt al heel lang een boek schrijven over je eigen leven. Of je loopt rond met het plan om een roman te schrijven, gebaseerd op eigen ervaringen. Maar waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat je je nog meer gaat herinneren? Hoe ga je om met de herinneringen die je hebt? Welke herinneringen kun je gebruiken? Welke niet? En hoe waarheidsgetrouw moet je zijn? Wat doe je als er andere mensen in je verhaal voorkomen die nog leven?

In Stap 6: autobiografisch schrijven krijg je antwoord op deze vragen. Je leert technieken om je herinnering aan te wakkeren, vast te leggen en om een zinvolle ordening aan te brengen in je herinneringen en ervaringen.
Stap 6 is niet bedoeld om als therapie te dienen. Over de therapeutische kant van het beschrijven van je leven krijg je wel wat algemene tips.

 

De volledige schrijfcursus

Loop je vast met schrijven en wil je je ontwikkelen op een specifiek thema? Volg dan losse modules uit onze schrijfcursus. We bieden de 12 schrijfstappen, elk met een eigen thema, aan in onze online schrijfcursus voor €32,95 per module. Je kiest zelf met welk thema je begint. Hierdoor doe je kennis op die aansluit op jouw fase en hulpvraag, zodat jij daarna gelijk weer verder kunt met het schrijven van je boek. De module is na betaling direct te downloaden. Je kunt dus gelijk aan de slag! Moet je nog beginnen met schrijven, dan raden we je aan om bij Stap 1 te beginnen. Wil je alle stappen volgen en profiteren van een mooie korting, klik dan hier.