Heb jij vandaag al geschreven? Blog van Jolanda Pikkaart op Boekschrijven!

Heb jij vandaag al geschreven?

Ik moet nodig eens mijn zolder opruimen. Er staan koffers, boeken, veel boeken en babyspullen van mijn kinderen. Het is veel. Af en toe ruim ik een deel op, maar later zet een gezinslid weer iets boven neer. Ik wil het anders, netter. En er moeten dingen weg. Ik ben het echt van plan hoor. Maar als ik boven ben, weet ik gewoon niet meer waar ik moet beginnen. Dus doe ik niets.

Herkenbaar? Zo werkt het ook bij het schrijven van je boek. Waarom eigenlijk?

Hoe blijf je in de flow bij het schrijven?

Een boek schrijven is een traject. Dat doe je niet ‘even’ in een weekend. Het is lastig om daar continu mee bezig te zijn. Voor je het weet is er een week voorbij, of een maand dat je weer niet hebt geschreven. Terwijl het natuurlijk wel de bedoeling is dat je boek op een bepaald moment in de winkel ligt.

Het probleem bij uitstellen is, dat je boek op een gegeven moment weg is uit je hoofd en uit je hart, want er komen zoveel andere dingen tussendoor. Het dagelijkse leven vraagt om je aandacht. En dat boek kan best even wachten toch?

Jouw boek vraagt je aandacht

Hoe zorg je ervoor dat je boek wel dicht bij jou blijft? Dat doe je door elke dag een stap te zetten, hoe klein dan ook! Schrijf vandaag een bladzijde, noteer een paar kernwoorden, maak een mindmap of doe iets aan research. Als je maar bezig bent met je boek. Elke dag een klein stapje. Zo blijft jouw boek aanwezig in je hoofd, en je hart. Met elke stap die je zet, komt de publicatie van jouw boek dichterbij.

Maar waar begin je dan als je eenmaal gaat schrijven?

Met een pagina, meer niet. Als je echt elke dag een bladzijde schrijft, dan is je boek zeker binnen 9 maanden klaar. En omdat een bladzijde (250 á 300 woorden) echt te doen is, ga je minder snel uitstellen. Je blijft in de flow en dat maakt het schrijven veel makkelijker.

Dus mijn vraag is weer: heb jij vandaag al geschreven?
Nee? Pak dan nu je notitieboek en je pen of je laptop!

Samen aan de slag?
Een boek schrijven voelt soms eenzaam. Wil je samen met mij en andere auteurs aan de slag?

Sluit je dan aan bij de Commitmentgroep.

https://www.boekschrijven.nl/durf-jij-een-boek-te-schrijven/

Kun je daar hulp bij gebruiken? Sluit je dan aan bij de Commitmentgroep.

 

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)