Durf jij een boek te schrijven? Blog van Jolanda Pikkaart op Boekschrijven!

Je droomt er al jaren van, een boek met jouw naam erop. Je weet het onderwerp of thema ook al en je hebt een prachtig notitieboek gekocht voor je aantekeningen. Alleen, nu komen de twijfels op. Zit er wel iemand op jouw boek te wachten?

Geen letter op papier
Onzekerheid en faalangst, we hebben er allemaal meer of minder last van. En laten we eerlijk zijn: voor een boek schrijven is moed nodig. En vaak is dat bij je tweede boek weer zo.

Want voor je het eerste woord op papier wilt zetten of na een paar hoofdstukken, slaan de twijfels toe.

’Zit er wel iemand op mijn boek te wachten?’
‘Er zijn al zoveel boeken over mijn onderwerp verschenen.’
‘Ben ik eigenlijk wel een expert?’
‘Kan ik eigenlijk wel schrijven?’

En dan komt er geen letter meer op papier. Wat nu?

De juiste mindset
Denk aan je mindset. Natuurlijk is de basis dat je een verhaal hebt en een blauwdruk. Maar zonder de juiste mindset kom je er niet.

Een boek schrijven gaat ook over:

Doorzettingsvermogen, commitment en durven.

Maar soms lukt het toch even niet. Het is ook lastig om dat allemaal alleen te doen. Het helpt als je ziet waar andere auteurs tegenaan lopen. Als je tips krijgt en aan de slag gaat met je mindset.

Tijdens mijn gratis challenge ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’ vanaf 26 november, ga ik jou helpen met je mindset bij het schrijven van je boek.

Hoe kom je weer bij je doel? Wat gaat je helpen om weer in een flow te gaan schrijven? En natuurlijk kun je online sparren met andere auteurs. Doe je mee?

 

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)