Hoe kom je in de zomer aan schrijfinspiratie? 10 tips!

Ik ben een zomerkind. De geuren en kleuren, daar geniet ik van en schrijven in mijn buitenkantoor of hangmat maakt me blij. In de vakantie krijg ik ook altijd nieuwe ideeën voor een boek of verhaal. Maar de zomer is voor mij ook de periode van afleiding, vakantie en verleiding om andere dingen te doen dan te schrijven. Hoe zorg je er nu voor dat je blijft schrijven?

Ik geef je 10 tips

1. Schrijf elke dag

Start elke ochtend met minimaal 15 minuten schrijven. Zo zet je kleine stappen en houd je het overzichtelijk. En je boek of verhaal blijft zo dicht bij jou. Heb je geen tijd? Schrijf dan voor je gaat slapen 15 minuten.

2. Tropenuren

Start vroeg in de ochtend en geef jezelf ‘s middags vrij om te genieten van de zon, of zoek dan juist de koelte op.

3. Gebruik je zintuigen

In de zomer ben je vaker buiten. Maak gebruik van je zintuigen. Wat hoor je op een terrasje, wat ruik je op het strand en wat proef op de markt in je vakantieland? Luister aandachtig, proef, voel, kijk en ruik de zomer.

4. Schrijfboekje

Pak je mooiste schrijfboekje en een pen – met de hand schrijven zorgt vaak voor andere inzichten. En je kunt nu overal schrijven.

5. Buitenkantoor

Zoek een plek in de schaduw in je tuin of op je balkon – creëer je eigen buitenkantoor en ga schrijven.

6. Schrijven in de natuur

Schrijf vandaag in de natuur – zoek een schrijfplek in het bos, op de hei of aan zee. Welke invloed heeft je omgeving op je tekst? Laat je inspireren.

7. Zwevend schrijven

Stap eens in een hangmat. Dit zorgt voor een aparte sensatie – je schrijft vrij van de grond en wiegt zachtjes heen en weer. Sluit je ogen, geniet en ga dan schrijven.

8. Zomerweer

Maak gebruik van het weer – hoe voelt de warmte op je huid? Wat voor emotie geeft de zon jou? Schrijf de zomer in je boek.

9. Geuren en kleuren

In de zomer is het licht anders en zijn de kleuren feller. De zomerse bloemen lokken de insecten en ook zomerkleding is vaak fleuriger. Wat doet die overdaad aan kleur met jou en je tekst?

10. Laat het los

Maak je niet druk – zorg voor ontspanning. Want in Nederland moet je morgen misschien weer een jas aan. Lukt het echt niet? Laat het los. Pak je Boekplanner en plan een nieuw schrijfmoment in.

Ben jij toe aan meer zomerinspiratie?

Wil jij meer inspiratie en schrijven in de zomer?
Doe mee met de online workshop Zomerinspiratie vanaf dinsdag 9 juli voor je boek, verhaal of blog.

P.s. Laat je onder dit blog even weten welke stappen jij zet deze zomer voor je boek?

 

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)