Wolken van inspiratie - Boekschrijven.nl

Deze zomer ben ik in Frankrijk op vakantie, ergens midden in de natuur. Mijn tuin is omringd door velden met zonnebloemen en ik kijk uit tot ver in de vallei. Juist op vakantie schrijf ik veel en deze keer is er niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook ruimte om me heen. Dat betekent voor mij veel inspiratie om te schrijven.

Vreemde luchten
Als ik hier ‘s morgens opsta, zie ik de lucht. De zon ontwaakt en verft de hemel als het verenkleed van de ijsvogel. In de loop van de dag schrijf ik onder een blauwe koepel, af en toe drijft er een wolkje voorbij. En daar is weer een nieuw idee. Ik zie boeken, personages en soms ineens een dinosaurus voorbij schuiven. Wolken van inspiratie. Ik pluk eruit wat ik nu kan gebruiken. Als de avond vordert lopen we ons dagelijkse rondje bij het huis. Elke avond weer is het anders; schakeringen blauw, vervaagd door oranje, roze of rood. We buigen voor de zon en iedere minuut zien we een ander schilderij.

De natuur als inspiratiebron
Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Nederland is de natuur een inspiratiebron voor mij. De hoge bomen voor mijn huis met de bosuil, een specht en soms een eekhoorn als bewoners. Wanneer ik buiten lunch, hoor ik de buizerds hoog in de lucht miauwen. We eten samen. Als het schrijven niet meer lukt ga ik het bos in, kniel ik bij de waterpartij of schuil ik bij de rododendrons. En heel regelmatig drijft er een grote wolk voorbij, vol met inspiratie.

Ga je mee schrijven in de natuur?
Hoe gebruik je de natuur als inspiratiebron voor je boek of verhaal? Ik leer het je graag. We gaan spelen met woorden en schrijven met je zintuigen. Midden in de natuur natuurlijk. Ga je mee? Op donderdag 31 augustus is er een Schrijfinspiratiedag. Zonder wolken hoop ik, maar met veel inspiratie.

 

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)