Wat doet de natuur voor je boek? - Boekschrijven.nl

Je gaat achter je computer zitten of pakt een schrijfblok. Het is tijd om weer aan je boek te werken. Alleen, wat ga je schrijven? Je krijgt geen woord meer op papier. Wat doe je nu? Mijn tip: Ga eens de natuur in… 

Visualiseer een bos
Heb je inspiratie nodig? Vaak helpt het dan om een wandeling te maken. Lukt dat niet? Ga dan eens in gedachten naar een park, bos of naar de zee. Ga op zoek naar jouw favoriete plek. Pak dan een pen en papier of open een lege pagina op je computer en ga schrijven. Gebruik de natuur als symbool of metafoor, of gebruik je fantasie. Alles mag.

Ga de natuur in

Je kunt het in gedachten doen, maar echt naar buiten gaan is natuurlijk nog beter. In de natuur is het rustig en je stimuleert je zintuigen door alle geluiden, geuren en kleuren, en als je durft zelfs smaken, in je op te nemen. De natuur bevat zelf ook zoveel verhalen die jou kunnen helpen bij het schrijven. Dus pak je pen en een notitieboekje en ga naar buiten. En doe dat regelmatig.

Luister naar de vogels. Welk verhaal vertellen ze jou?
Ga eens tegen een boom aanstaan. Wat voel je? Wat is het verhaal van jouw boom? Kijk eens heel goed naar een blad. Wat zie je?
Pluk een braam of proef eens van de waterpeper. Wat doet die pittige sensatie op jouw tong?

Heb jij regelmatig last van een ‘writers block’? Worstel je met je schrijfstijl of wil je meer schrijven vanuit je hart? Ik krijg inspiratie van de natuur en die inspiratie deel ik graag met jou. Hoe zou het zijn als je nu eindelijk in de flow kwam om te schrijven? Heb je een favoriete plek in de natuur? Ik hoor graag welke dat is.

Schrijven in de natuur

Wil jij ook een hele dag werken aan schrijfopdrachten en schrijven in de natuur? Ga dan mee op een inspiratiedag, en ik ben aanwezig als je schrijfcoach. Er is een maximum van 10 deelnemers, zodat er aandacht is voor elkaars werk en blogs of verhalen. Wacht dus niet te lang met reserveren. Ga je mee op schrijfavontuur?

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)