Is het voor jou nog lastig om iedere dag even te schrijven? - Boekschrijven.nl

Een boek schrijven en promoten is een traject. Het is soms lastig om je einddoel voor ogen te houden en de tussenliggende stappen te overzien. Hoe werk je nu toe naar je boekpresentatie? Hak het traject in kleine stukken en zet elke dag een stapje voor je boek.

Blijf dicht bij je boek
Schrijven in een flow, wie droomt daar niet van? Maar soms lukt dat even niet. Dan laat je je boek voor een tijdje links liggen. Nu is dat helemaal geen probleem als dat een week duurt, maar voor je het weet, gaat het om een maand of langer. Het is belangrijk dat je verbinding houdt met je boek. Hoe doe je dat?

Schrijf elke dag
Het is een simpele tip en toch blijkt het lastig: Schrijf elke dag! Het hoeft niet veel of perfect te zijn. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke dag 1 pagina schrijft, of 250 woorden) Dat is toch te doen? En als dat niet lukt, werk dan aan de structuur van je boek, de research of de boekpromotie. Zolang je elke dag maar met je boek bezig blijft, zet je een stapje richting je einddoel: jouw boek in de (online) winkel.

Wat zijn jouw eerste stappen?
Stap 1 is elke dag minimaal 15 minuten in je agenda reserveren.
Stap 2 is ook echt starten met je boek en vandaag de eerste stap zetten.

Wat is jouw eerste stap? Deel het onder dit blog.

Elke dag een schrijftip cadeau?
Hoe zorg je er nu voor dat jouw boek de komende tijd dagelijks in je gedachte blijft? Doe mee met de Schrijfadventskalender. Dan ontvang je 24 dagen achter elkaar elke dag een schrijftip, een inspiratietip of een boekpromotietip. En je maakt kans op leuke cadeaus. Doe je mee?

 

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)