Onzekerheid met een grote "O" - Boekschrijven.nl

A ship is always safe at shore but that is not what it’s built for.
– Albert Einstein
Na het lezen van dit citaat krijg ik als vanzelf een glimlach op mijn gezicht. Ik herken het. De drang om te ondernemen, mijn grenzen te verleggen. Alles behalve stilstaan. Maar tegelijkertijd ook het ongemak, als ik er zo dichtbij ben. “Kan ik dit wel? Wíl ik dit wel? Waarom doe ik dit ook alweer?” En de koning der doemgedachten: “Wat gaat een ander hiervan vinden?”. 

Onzekerheid met een grote “O”
In mijn werk als boekmarketingcoach bij BoekenGilde en redacteur bij Boekschrijven.nl is een terugkerend thema van schrijvers waar wij mee samenwerken: Onzekerheid. Inderdaad, met een hoofdletter. Denk aan het moment dat je antwoord moet geven op de vraag of je een boek aan het schrijven bent. “Uhhh, nou ja, ik schrijf inderdaad wel eens wat, maar of het me lukt om er een boek van te maken weet ik nog niet hoor!” Of stel je het gevoel voor wanneer je je manuscript voor het eerst laat proeflezen. Laat staan dat je je boek straks gaat verkopen… *slik*

Schrijven of schrijver
Er bestaat een kloof tussen schrijven en schrijver zijn. Van werkwoord naar staat van zijn. Zoek ik de betekenis op in een online woordenboek dan lees ik het volgende: Schrijver – wie een tekst geschreven heeft. Kijk ik op Wikipedia dan mag je jezelf pas schrijver noemen, zodra je tekst is gepubliceerd. Deze interpretatie kan een verklaring zijn voor de terughoudendheid en onzekerheid van veel (debuterende) schrijvers. Een gepubliceerd boek als concreet bewijs van schrijfkunde. Klinkt niet onlogisch, maar of het terecht is…?!

Yes, I can!
Wat mij inspireert aan schrijvers, is die enorme natuurlijke drive om te schrijven. Onzekerheid of niet, jouw verhaal moet en zal op papier gezet worden. En ook al moet je het meeste werk toch écht zelf doen, je staat er gelukkig niet alleen voor. Bij BoekenGilde en Boekschrijven.nl ondersteunen we je graag. Zo halen we bij Boekschrijven.nl met liefde al jouw fouten uit je manuscript. Of kijken we over je schouder mee, gedurende het schrijfproces.
Bij BoekenGilde zorgen we ervoor dat jouw manuscript een écht boek wordt. En twijfel je over de grootte van de oplage, dan inventariseren we de animo voor je boek (middels voorinschrijving of voorverkoop).

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen, stuur ons dan gerust een e-mail. Wij denken en werken graag met je mee!

The following two tabs change content below.

Sanne Visch

Sanne studeerde Communicatie en heeft een liefde voor de Nederlandse taal. Haar doel is jou helpen bij het waarmaken van je schrijfdroom.

Laatste berichten van Sanne Visch (toon alles)