Het geheim van aantrekkelijkheid - Boekschrijven.nl

Schrijfgewoontes zijn zo persoonlijk als eetgewoontes! Houdt de een van pittig en iets om de tanden in te zetten, geeft de ander de voorkeur aan een wat mildere en makkelijker te verwerken hap. Kook ik thuis voor man en kinderen, dan hou ik rekening met de voorkeuren van mijn eters. Want niks zo fijn als mijn geliefden te zien (en horen!) genieten van wat ik ze serveer.

Zo ook de schrijver. Want al schrijft een schrijver in beginsel – meestal – voor zichzelf, hij of zij spreekt daarmee een specifiek publiek aan. Met je schrijfstijl (qua inhoud en vorm) kies je je lezer!

Google ik “aantrekkelijk schrijven”, dan lees ik bovenaan: “Ongeveer 1.110.000 resultaten”. Pagina’s vol algemene tips om je teksten aantrekkelijker te maken. Tips die misschien wel heel goed passen bij jouw eigen stijl, verhaal en lezer die je wilt aanspreken. Want daar begint het mee.

Om aantrekkelijk te kunnen schrijven, dien je allereerst je eigen schrijfstijl te kennen én toepassen. Is het belangrijk dat je het beoogde effect van je tekst centraal stelt. Is het nodig dat je loskomt van regels en tradities en op zoek gaat naar de creativiteit die (diep?) in je zit.

Vanuit deze overtuiging organiseert Boekschrijven.nl, in samenwerking met Marjon Guljé, de Masterclass Aantrekkelijk Schrijven. De Masterclass bestaat uit twee avondbijeenkomsten van 2 ½ uur in Amsterdam.

Tijdens de eerste bijeenkomst (op 31 augustus) prikkelen we je schrijfbron. Het draait vooral om inspiratie, schrijfplezier, verrassend perspectief, verbinden en verbeelden.
Tussentijds werk je aan een schrijfopdracht, die we in de volgende bijeenkomst bespreken.
De tweede avond (21 september) leer je hoe je krachtiger kunt schrijven. Het gaat dan over aspecten als doel- en publiekgericht, eenvoud, toon, ritme, specifiek en bondig.

Wil jij dit niet missen? Meld je dan hier aan.
Let op: er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Wil je eerst wat meer gevoel krijgen bij de Masterclass?
Meld je dan aan voor ons gratis webinar op 12 augustus, waarin we een inleiding geven.

The following two tabs change content below.

Sanne Visch

Sanne studeerde Communicatie en heeft een liefde voor de Nederlandse taal. Haar doel is jou helpen bij het waarmaken van je schrijfdroom.

Laatste berichten van Sanne Visch (toon alles)