Heb je een ‘van plan’ of een boekplan? - Boekschrijven.nl

Hoeveel mensen van plan zijn om een boek te schrijven, daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn ook nog heel veel mensen die wel beginnen, maar ergens halverwege stranden, omdat ze onvoorbereid starten of niet voldoende commitment hebben bij het schrijven van hun boek. En dan zijn er nog de mensen waarvan ik op social media de foto’s zie van hun boekpresentatie. Zij hebben het echt waargemaakt.

Bij welke groep hoor jij? Als je bij de laatste categorie hoort, dan feliciteer ik je meteen. Je hebt het gedaan! Ben je nog steeds in de fase dat je het ‘van plan’ bent of weet je niet meer hoe je verder moet, dan help ik je graag.

Hoe komt het dat dat boek er maar niet komt?

  1. Je stelt het starten van het schrijven van je boek uit. Je blijft je maar richten op research. Of zoekt steeds afleiding tijdens het schrijven.
  2. Je wilt een boek publiceren, niet schrijven. Je ziet op tegen dat hele traject. Jouw keuzes zijn: hulp zoeken bij een schrijfcoach, of dat boek vergeten. Ga bloggen of zoek een andere manier om mensen te bereiken.
  3. Je wilt het perfecte boek schrijven. Ik ga je uit de droom helpen: dat bestaat niet. Schrijf gewoon het beste boek dat je op dit moment kunt schrijven.
  4. ‘Maar mijn werk, gezin, hobby (invullen wat van toepassing is), gaat toch voor?’ Ja dat is allemaal ook belangrijk, maar neem je boek, je lezers en je wens om te publiceren serieus en maak tijd vrij om te schrijven.
  5. Een boek schrijven is een project. Daar is een goede voorbereiding bij nodig. Veel mensen slaan die over. Maar een goede voorbereiding is essentieel. Als je goed nadenkt welk boek en voor wie je gaat schrijven, dan scheelt je dat veel tijd, geld en energie. Want je gaat een veel beter boek schrijven en je gaat het beter verkopen.

Hoe zorg je ervoor dat het niet bij ‘van plan’ blijft, maar dat je dat boek ook echt gaat schrijven?

Maak een boekplan!

Een boek schrijven start met de voorbereiding. Hoe beter je voorbereiding, des te beter je boek en ook je boekpromotie.
‘Maar ik ga altijd gewoon schrijven…’ Ja, dat kan. Je loopt dan alleen wel een grote kans dat jij halverwege de draad kwijt bent, of straks je lezers.

Hoe zorg je er nu voor dat je boek ook echt afkomt? Jolanda helpt, motiveert en inspireert jou om je doel te halen. Ze leert je de stappen voor je boekplan en je schrijfpladit is de basis van je boek. daarna kun je in een flow schrijven.

Waar wacht je nog op? Maak van ‘van plan’ een ‘boekplan’ en meld je aan!

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)