52 weken focus op je boek - Boekschrijven.nl

Een reiger staat aan de waterkant. Ik bekijk hem van een afstandje. Hij loert naar het water en bijna verstild schuift hij de ene poot voor de andere. De bek blijft boven het water hangen. Minutenlang. Ik blijf kijken, maar ik vind het lastig om zolang de focus te houden. De reiger staat nog stil en dan ineens schiet zijn kop naar voren. Doelgericht. Een vis spartelt in zijn bek. Een slik en weg is de vis. De reiger spreidt zijn vleugels en verdwijnt. Op naar de volgende maaltijd. Ik kijk hem na.

Focus… kun je zonder?
De reiger richt zijn blik op de vis. Hij heeft ook geen keuze, want zonder eten gaat hij dood. Bij het schrijven van je boek is de druk op focus natuurlijk net iets minder groot. Maar wel erg belangrijk. Want hoelang zeg jij al dat je een boek schrijft? En wanneer is je boek klaar? Er is zoveel afleiding van social media, tv, Netflix, je klanten of gezin. En weer is er een maand voorbij. Een goede boekplanning en een stappenplan gaan je daarbij helpen.

Een boek schrijven met focus!
Een boek schrijven. Dat is vol concentratie lekker in de flow doorschrijven, een paar weken je agenda blokken en dan is het klaar. Of toch niet?
Misschien vraagt je gezin aandacht, of je vriendin en er is nog je werk, of als ondernemer je klanten of opdrachtgevers. Tussendoor is er nog het huishouden, boodschappen doen, eten koken, momenten om te ontspannen. En niet te vergeten: social media en zoeken op internet, wat noodzakelijk is voor research voor je boek. Voor je het weet is er een uur voorbij en ben je iets aan het doen dat werkelijk niets met je boek heeft te maken. Hoe zorg je dan toch voor focus?


Boekplanner
Focus bij je boek houden is lastig. Daarom schreven Jolanda Pikkaart en Esther van der Ham voor jou de ‘Boekplanner – 52 weken focus op je boek’ en het bijbehorende boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt – tips en trucs van experts’. Zodat je 52 weken focus houdt bij je boek en al die plannen en stappen kwijt kunt in de Boekplanner. Dit werkt en schrijft zo overzichtelijk en gestructureerd! Ook voor evaluatie van je schrijfproject is er ruimte en het boek staat boordevol tips en trucs van experts. En twee gratis cadeautjes, namelijk een checklist en een online programma over boekplanning. Zo zorg je ervoor dat jouw boek er wél komt!

Bestellen: Je kunt jouw boekplanner hier bestellen!

The following two tabs change content below.
Jolanda is een kleurrijke schrijfcoach, met de focus op non-fictie (ondernemers). Jolanda combineert schrijven, mindset en boekpromotie. www.jolandapikkaart.nl

Laatste berichten van Jolanda Pikkaart (toon alles)