De spelen met je leven - weken - Boekschrijven.nl

Toen ik 28 werd, kreeg ik van mijn collega’s in de kroeg waar ik werkte The Artist’s Way. Een werkboek met een methode om in twaalf weken je creativiteit aan te wakkeren. Elke dag schreef ik de verplichte drie ochtendpagina’s om mijn hoofd leeg te maken en ontvankelijker te worden voor creatieve ingevingen. En elke week deed ik een Artist date – een inspirerend uitje om de bron aan te vullen.

Samen groeien
Mijn collega’s hadden het boek ook voor zichzelf gekocht. Voor mij was het behulpzaam dat ik deze cursus niet alleen deed. Dan had ik het waarschijnlijk al lang opgegeven. Werken achter de bar werd een creatieve aangelegenheid.

‘Doe jij je ochtendpagina’s wel elke dag?’  vroeg Roos, terwijl ze een cappuccino bij mij aan de bar dronk.
‘Ik sla wel eens een dag over,’ zei ik eerlijk.
‘No way,’ riep ze. ‘Dan werkt het niet hoor.’

‘Ga je mee naar de bios,’ vroeg Sandra aan het einde van onze bardienst.
‘Dat mag je niet vragen,’ riep ik. ‘Het is je Artist date. Dat moet je alleen doen.’

Na mijn nachtdiensten schoof ik in de vroege ochtenduren achter mijn kleine tafeltje om nog wat te schrijven, voordat ik ging slapen. Ik veranderde langzaam van barvrouw in schrijfster.

Spelen met je leven als ‘Writer’s Way’
Mijn nieuwste boek ‘Spelen met je Leven’ zie ik graag als een soort Artist Way. Het is een cursusboek om je creativiteit aan te wakkeren, om je eigen levenservaringen serieus te nemen en het daagt je uit om met fictie en vorm te spelen, zodat jouw ervaring ook toegankelijk wordt voor een lezer.

Veel schrijvers die ik ken en begeleid zijn er enthousiast over. Ze zeggen onder andere dat de term ‘levensfictie’ hen helpt. Eindelijk snappen ze wat ze aan het maken zijn.

Maar veel schrijvers laten na hun aanvankelijke enthousiasme het boek liggen. Zoals dat ook vaak bij de Artist Way gebeurt. En zoals mij dat ook vaak overkomt – ik vind een boek dat precies past, maar dat ik toch niet ga lezen of ga doorwerken. Door een gebrek aan tijd en discipline? Of misschien wel juist omdat ik het zo graag wil, dat het bijna te groot is om aan te beginnen.

De ‘Spelen met je leven weken’
En precies daarom start ik op 21 september  – de eerste dag van de herfst – met de ‘Spelen met je Leven- weken’. Twaalf weken, drie maanden, 1 kwartaal, begeleid ik je door het proces van leven naar boek. In deze tijd heb je collega-schrijvers die je ontmoet op een besloten Facebookpagina en tijdens de maandelijkse webinars. Je kan je teksten delen en je vragen stellen.

Elke maand lees je een deel van het boek ‘Spelen met je leven’ en doe je de bijbehorende oefeningen uit het boek. Daarnaast krijg je in maandelijkse inspiratievideo’s extra oefeningen en tips van mij.

Op deze manier krijg je de focus, ondersteuning en inspiratie om daadwerkelijk te doen wat je wilt doen. Je eigen verhaal vertellen op een manier die bij jou past. En – niet te vergeten – om dit najaar echt als kunstenaar / schrijver te leven.

Want daarvoor hoef je niet je baan op te zeggen, je leven om te gooien.

Verandering aan de bar
Nadat ik de Artist’s Way had afgerond, leek er niet zoveel veranderd te zijn. Totdat ik op een dag aan de kroegbaas, die een espresso dronk terwijl ik alle glazen schoonmaakte, vroeg of ik een Schrijfcafé mocht aanbieden in de Foyer. Achteloos. Zomaar.
Hij zei meteen Ja.

En voordat ik het wist was mijn werk echt creatief en verzon ik de meest uiteenlopende schrijfopdrachten voor nieuwe en oude stamgasten. Niet lang daarna begon ik aan mijn eerste boek.

De Artist Way had een schrijver en een schrijfdocent van me gemaakt. Door elke dag weer op te schrijven wat mijn wensen waren. Door elke week de bron te vullen, deed ik op een dag dat voorstel. Of eigenlijk deed ik het niet. Het kunstenaarkind in mij deed dat. De volwassene in mij was allang van een nee uitgegaan.
De grens tussen een vervullend leven als kunstenaar, en die van een barvrouw met geheime wensen, is heel dun. De verandering stond ongemerkt aan de bar.

Bij de ‘Spelen met je Leven weken’ creëren we als het ware een café waar we elkaar ontmoeten, inspireren en motiveren. Waar je je geheime wensen kunt leven, kansen en mogelijkheden leert zien en je je eigen creatieve stem (terug) vindt.

Als je je voor 1 september aanmeldt voor de Spelen met je Leven – weken betaal je slechts 39 euro! (i.p.v. 45 euro)

Daarvoor krijg je:

  •         Het boek Spelen met je leven (a 16,95 euro)
  •         Drie videolessen van schrijfster Nanda Huneman
  •         Drie webinars met de deelnemers en Nanda
  •         Toegang tot de besloten Facebookgroep

Voor meer info en aanmelden, klik hier.

 

The following two tabs change content below.

Nanda Huneman

Als tiener had ik de vaste overtuiging dat schrijven zweverig was. En ik was al zo’n dromer! Mijn moeder noemde me een ‘luchtfietser’. Daarom leek het mij niet slim om mijn leven aan schrijven te wijden.

Laatste berichten van Nanda Huneman (toon alles)