Heb je iets bijzonders meegemaakt waar je graag over wilt schrijven?
Wil je over je leven schrijven, maar zoek je nog naar de juiste vorm?
Borrelt het idee voor een boek al langer en heb je een zetje in de rug nodig?
Tijdens de Spelen met je leven- weken
ga je daadwerkelijk aan de slag!
Aan de hand van het boek ‘Spelen met je Leven – over het schrijven van levensfictie’ zet je jouw levensverhaal om in een (levensfictief) boek. Aan het het begin van elke schrijfmaand maand ontvang je van schrijfster Nanda Huneman een inspirerende en praktische video om de schrijfstroom op gang te brengen en daarnaast tips om je eigen stem en stijl te vinden. Met behulp van de oefeningen uit het boek schrijf jij (verder) aan je eigen boek.
En tijdens deze weken, schrijf je niet alleen. Samen met de andere deelnemers ben je lid van een bruisende schrijfgemeenschap op Facebook en aan het eind van elke schrijfmaand deel je je ervaringen en vragen tijdens een webinar met Nanda.
Gebruik deze herfst om je leven om te zetten in een boek!
OPBOUW
De Spelen met je leven – weken bestaat uit drie delen. Elke maand lees je een deel van het boek ‘Spelen met je leven’ en doe je de bijbehorende oefeningen uit het boek. Daarnaast krijg je in de video’s extra oefeningen en tips.
LEVEN
Maand 1:
21 september – 21 oktober
De nadruk ligt op het aanzwengelen van je creativiteit en op het vinden van je eigen verborgen kennis en wijsheid.
VERHAAL
Maand 2:
21 oktober – 21 november
Creatieve en technische schrijfoefeningen helpen je om de juiste vorm te vinden voor jouw verhaal. Je speelt met perspectief, tijd en personages.
BOEK
Maand 3:
21 november – 21 december
Je benoemt het thema, de rode draad en bouwt de spanningsboog op van jouw boek. Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Wat fictionaliseer je en hoe doe je dat?
Prijs per deelname: 45 euro
Daarvoor krijg je:
– Het boek Spelen met je leven (à 16,95 euro)
– Drie videolessen van schrijfster Nanda Huneman
– Drie webinars met de deelnemers en Nanda
– Toegang tot de besloten Facebookgroep
Mocht je het boek Spelen met je leven al hebben, dan zijn de kosten voor de weken 30 euro. Klik dan hier om je ticket te bestellen. Het in huis hebben van het boek is noodzakelijk om deze weken te volgen.
OVER NANDA HUNEMAN
Nanda Huneman (1976) is schrijfster, creatief schrijfdocent en schrijfcoach. Dit is haar derde boek. In haar roman Fok (2014) past zij de
kunst van levensfictie schrijven toe. Met haar bedrijf Wonder-Word ontwikkelt zij sinds 2005 schrijfmethodes en begeleidt zij schrijvers op weg naar hun boek. Zij richt zich daarbij zowel op het helende en persoonlijke aspect van het schrijven als het vakmatige en kunstzinnige aspect.
Wil je deelnemen, maar heb je het boek al in huis?
Klik dan hier om je ticket te bestellen.
Reacties op Spelen met je leven:
‘Dit is veel meer dan een ‘lesboek’ – het is een boek over hoe je in het leven kunt staan, op een lichte, speelse manier. Het toelaten van fictie/fantasie in je eigen verhaal is niet meer en minder dan een oproep om je vrijheid te heroveren en je eigen leven te creëren en te leven. Het eerste deel is bijna een filosofisch essay over waarheid.
Het tweede deel is uiterst ondersteunend voor mensen die schrijfpogingen ondernemen. De vele voorbeelden uit Fok zijn daarbij erg verhelderend en de opdrachten zijn verrassend en uitnodigend. En omdat Fok als een rode draad door het boek loopt, leest het als een spannende roman. Heel erg mooi!
Het hele boek is trouwens een voorbeeld van ‘practice what you preach’ en daarin ligt voor mij de grootste kracht.’
‘Heel herkenbaar! De voorbeelden en schrijfoefeningen geven inzicht en stimuleren de creativiteit. Het heeft mij geholpen uit mijn schrijversblok te komen en de draad weer op te pakken om verder te schrijven aan mijn boek.’
‘Het boek is duidelijk zonder dogmatisch te zijn. Je ‘hoeft’ niets. Nanda vertelt heel open hoe het schrijfproces voor haar werkt en hoe levensfictie in elkaar zit.
Ik vond de term Levensfictie erg behulpzaam, bijna een opluchting. Ik had het idee dat er niets bestond tussen een roman (fictie) en een zware biografie. Door te mogen spelen met de werkelijkheid zonder deze geweld aan te doen kan ik nu vrijuit schrijven.’
‘Het schrijven wilde bij mij niet zo vlotten door mijn onzekerheid: wie dacht ik wel dat ik was om te denken dat ik een roman zou kunnen schrijven? Om maar te zwijgen over het woord ‘literatuur’.
Het woord ‘levensfictie’ was voor mij een openbaring. Door deze term verdween de druk op mijn schrijven en kon ik eindelijk vrijuit mijn verhaal vertellen. Want levensfictie is precies wat ik aan het schrijven ben. Ik heb eindelijk plezier gekregen in wat ik aan het doen ben.’