Uitgeversdag 14 november a.s. in Baarn

Je hebt een boek geschreven, of je bent er mee bezig. Ineens komt de vraag opzetten: en nu? Jouw boek hoort natuurlijk op een prominent plekje in de boekhandel. Maar hoe komt-ie daar? Die uitgever klopt (meestal) niet zomaar aan, dus je moet actief op zoek naar iemand die jouw kindje gaat uitbrengen. Natuurlijk wil je het liefst een grote naam. Jij hebt toch een geweldig boek geschreven? Stel je voor dat het een bestseller wordt!

Op Facebook lees ik regelmatig berichtjes van ontevreden auteurs. Ze hebben zelf hun boek uitgegeven of een printing on demand uitgever in de arm genomen. Maar… hun boek ligt niet in de reguliere boekhandel. Er worden nauwelijks exemplaren verkocht. En dat terwijl ze zo veel ge-wel-dige reacties krijgen. Hoe komt dat? Ze worden boos op de ‘uitgever’ omdat die niets doet om het boek in de markt te zetten. Daar hebben ze toch een uitgever voor?

Die ontevredenheid heeft allemaal te maken met hun verwachtingen. De term ‘uitgever’ is een begrip dat helaas vaak verkeerd gebruikt wordt. In sommige gevallen is de term uitgever alleen maar een duur woord voor boek-printer. Een echte uitgever doet zo onwijs veel meer. Die zorgt voor een beoordeling van het manuscript (klopt het plot, voldoende diepgang et cetera), voor de redactie (spel- en stijlfouten), voor een correctieronde, voor marketing (contacten media en lezers), contacten met de inkopers en boekhandel (sales) en natuurlijk voor een intrigerende cover (vormgever). En dan noem ik nog een aantal taken niet.

Gelukkig zijn er veel soorten uitgevers die jouw boek wél op een prachtige manier laten redigeren, controleren en vormgeven. Als je dat laat doen door experts, dan heb je straks een professioneel boek. Al deze experts zijn er namelijk om jou te helpen bij jouw uitgave. Reguliere uitgever of selfpubber, dat is jóúw keuze. Het is een supertof proces om doorheen te gaan, ongeacht de keuze die je maakt. Het maakt je blij. Bij elke stap wordt jouw boek namelijk beter, mooier en aantrekkelijker. En wie weet wordt jouw uitgave dan zomaar een bestseller.

Uitgeversdag – 14 november a.s. in Baarn

Op 14 november organiseert Marelle voor de 3e keer de uitgeversdag, dit jaar samen met Jolanda Pikkaart. Op deze dag kun je diverse workshops volgen over de verschillende vormen van uitgeven, boekmarketing en het schrijven van een bookproposal. Ook kun je jouw boek pitchen bij de aanwezige uitgeefexperts tijdens de netwerkborrel waarbij diverse uitgevers aanwezig zijn.
Informatie via: info@marelleboersma.nl

 

The following two tabs change content below.
Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Er zijn inmiddels al meer dan tien thrillers verschenen, waaronder de bestseller 'Vals Alarm' waarvan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Ze geeft diverse schrijftrainingen in binnen- en buitenland.

Laatste berichten van Marelle Boersma (toon alles)