Schrijftips die leren hoe jij je eigen boek schrijft

Ons verhaal

Als jij op ons lijkt, dan wil je doen wat je écht leuk vindt: schrijven van jouw boek.

Waarschijnlijk droom je ervan om het eerste exemplaar in handen te hebben. Een prachtige droom die je achterna mag rennen.

Wij wijzen de juiste weg. Inspireren en helpen jou door het delen van onze kennis over het schrijven van boeken.

Stel je schrijfdroom niet meer uit. Start vandaag. Tuurlijk, ieder begin lastig. Maar bedenk dat de makkelijke weg, de saaie weg is.

Schrijven is het avontuurlijk bewandelen van zijpaden. Om elk hoekje kijken. Hopeloos verdwalen. Weer terug op het spoor komen. Om uiteindelijk jouw stem te vinden.

Wij zijn er wanneer je inspiratie nodig hebt. Of een liefdevol duwtje in de rug. Of een handige helpende hand. Bijvoorbeeld met het zetten van die eerste, lastige stap.

[wave]Gratis schrijfles downloaden: begin vandaag aan jouw boek.

Veel schrijfplezier!

Je vrienden van Boekschrijven.nl

Inez Risseeuw

Schrijfcoach en schrijver

Toen ik tien was zei mijn buurman dat ik later schrijfster zou worden. Dat leek me helemaal niks. Hele dagen achter een tafel zitten. Maar op school, als mijn schoolwerk af was en ik iets voor mezelf mocht doen, beleefde ik avonturen die ik in het echt niet durfde ondernemen.

Ik schreef mezelf naar landen waar ik nooit zal leven. Ik werd kunstenaar, junk, zwerver, dierenverzorger, gevluchte Tsjech. Als schrijver kun je alles worden.

Ik doorliep de kunstacademie in New York. En daarna de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Op dit moment werk ik aan mijn roman over de Fluwelen revolutie.

Als ik niet werk, schrijf of lees wandel ik het liefst met mijn hond langs de Kromme Rijn.

David Mulder

Schrijfcoach en schrijver

David Mulder, schrijfcoachMijn naam is David en ik geef schrijfles sinds 1999. En natuurlijk zit ik zelf een groot deel van de dag te tikken. Ik maak allerlei soorten teksten, maar de meeste energie steek ik in mijn romans.

Ik houd van schrijven met risico. Vaak zie ik bij beginnende schrijvers dat ze de veilige kant kiezen. Het vergt moed om de uitersten op te zoeken. Ik juich die onbevreesdheid toe. De vonken mogen van je tekst spatten. De wendingen mogen schokkend en onverwacht zijn.

Ik heb ‘Literaire Vorming’ gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens deze opleiding leerde ik schrijfles geven. Het afgelopen decennium heb ik vele cursisten voorbij zien komen. Als ze me nu soms aanspreken in een winkel of op straat, kan ik me hun gezichten meestal niet meer herinneren. Ik vraag ze dan altijd waar hun tekst over ging. Verhalen vergeet ik niet.

Nanda Huneman

Schrijfcoach en schrijver

Ik ben Nanda en steeds meer ben ik de kunst van het mediteren gaan combineren met de kunst van het schrijven. Beide geven ze me diepgang en inspiratie.

In 2005 richtte ik mijn schrijfbedrijf wonder-word op en ontwikkelde ik meditatieve schrijfcursussen en een jaartraining voor bevlogen schrijvers.

Zelf heb ik o.a. lessen gevolgd bij mijn grote voorbeeld Natalie Goldberg in Amerika.

Dit meditatieve schrijven helpt me om mezelf en de wereld op een diep niveau te snappen en te verwoorden. Niet zweverig. Maar verbonden.

Bij Boekschrijven.nl inspireer ik je om je schrijfdroom serieus te nemen. Zelf heb ik te lang geloofd dat het niet realistisch is om mijn eigen boek te schrijven. Met mijn journalistieke kennis en mijn persoonlijke inzichten wil ik laten zien dat schrijven niet zweverig is. Het schrijven van je eigen boek is nuchter, diepgaand én haalbaar.

Sanne Visch

Redacteur
Sanne studeerde Communicatie en heeft een liefde voor de Nederlandse taal. Sanne heeft als drijfveer een ander succesvol te maken.
Als redacteur is Sanne je eerste aanspreekpunt bij vragen! En stel ze gerust! Wij zijn pas tevreden als jij dat bent. Ons doel is jou helpen bij het waarmaken van je schrijfdroom.
Sanne woont in Twente met haar man en drie kinderen. Ze heeft graag mensen om haar heen, maar ze kan ook ontzettend genieten van een goed boek.