Workshop Reis van de Held - Boekschrijven.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Reis van de Held

22 mei, 2016 @ 10:00 - 17:00

€150

Tijdens deze workshop leer je meer over de structuur van de Reis van de Held. Deze twaalf verhaalstappen zijn een goede houvast als je een boek of een langer verhaal wilt schrijven.          

Een natuurlijke manier van vertellen
De Reis van de Held zit in onze genen, het is een natuurlijke manier van verhalen vertellen. Als je niets weet over deze verhaalstappen, zal je ze onbewust toch toepassen. Maar als je ze wel kent, maakt dat het mogelijk om deze stappen doelgericht in te zetten. Je kan de crisis van je verhaal verdiepen, de selectiedrempel verhogen. Zodat je verhaal meer spanning en samenhang krijgt.

Achtergrond Reis van de Held
Joseph Campbell heeft deze oerstructuur opgegraven uit een indrukwekkend grote hoeveelheid boeken. Na het lezen van verhalen uit alle tijden en streken herkende hij een patroon. Een universele manier van verhalen vertellen; de mono-myhte. Campbell heeft dit samengevat in een aantal overzichtelijke stappen en noemde dit de Reis van de Held.

Geen stramien
Het is geen stramien waar je aan vast zit of waar je je precies aan moet houden. Sommige verhalen slaan een stap over, de ene held blijft wat langer hangen in de weerstand dan de ander. Maar elk verhaal heeft een held en een crisis. De stappen werken. De filmindustrie zweert er niet voor niets bij.reis van de held beeld

Opbouw workshop
Tijdens deze workshop nemen we stap voor stap de Reis van de Held door. Filmfragmenten en voorbeelden uit de literatuur verduidelijken deze opbouw. En natuurlijk ga je ook schrijven. Korte, creatieve schrijfopdrachten helpen je om deze structuur te verkennen en eigen te maken.

Lees meer over de Reis van de Held in Nanda’s blog ‘Oerverhaal van jouw boek’ op Boekschrijven.nl.

Achtergrond docent
Nanda Huneman heeft de Visie-Op-Leiding van Doulble Healix afgerond, over de Reis van de Held. Zij gebruikt deze structuur regelmatig in haar eigen schrijfwerk, haar lessen en haar coachwerk. Zij zal levendig vertellen hoe de Reis van de Held haar heeft geholpen om haar roman Fok te schrijven.

Bestel je ticket!
The following two tabs change content below.

Sanne Visch

Sanne studeerde Communicatie en heeft een liefde voor de Nederlandse taal. Haar doel is jou helpen bij het waarmaken van je schrijfdroom.

Laatste berichten van Sanne Visch (toon alles)

Gegevens

Datum:
22 mei, 2016
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€150
Evenement Categorie:
Site:
http://www.wonder-word.nl/reisvandeheld.html

Organisator

Wonder-word | Nanda Huneman
Telefoon
06-18650986
E-mail
nanda@wonder-word.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Wonder-Word
Lange Lauwerstraat 69
Utrecht, Utrecht 3512VH Nederland
+ Google Maps