Gratis schrijf-challenge - Boekschrijven.nl

Gratis schrijf-challenge:
‘Schrijf de blues’
1 – 15 januari 2018

– Schrijf jezelf spelend naar de meest depressieve dag van het jaar –

Ontvang elke dag een inspirerende video met verrassende schrijfopdrachten; om de januariblues te omarmen en je jaar met een creatieve schrijfboost te beginnen.

Dit is geen training waarbij je het beste uit het leven haalt, of de verbeterde versie van jezelf wordt. Waarin we super optimistisch zijn en geloven dat volgend jaar alles makkelijker wordt. Waarin je nu eindelijk eens gaat doen wat je moet doen.

Goede voornemens zijn goud waard. Maar de derde maandag van januari staat bekend als Blue Monday – de meest depressieve dag van het jaar. Omdat je dan beseft dat je je dromen niet als een vuurpijl even de lucht in knalt.

Dus we gaan in die eerste twee weken van januari ook niet net doen alsof dat wel zo is. We laten de blues er gewoon zijn. Het donkere weer, de twijfel, de schuring tussen je dromen en de realiteit. Part of the deal.

We omarmen het leven zoals het is, en zoeken tegelijkertijd naar manieren om onze creativiteit aan te wakkeren en het licht binnen te laten. Door elke dag te schrijven geef je jezelf een boost.

We gaan al spelend, dralend, schrijvend, schrappend, falend, twijfelend, huilend, schuifelend, glimlachend, neus snuitend en slappe koffie drinkend het nieuwe jaar in.

Elke dag ontvang je een videoles met een schrijftip en een schrijfopdracht in je mailbox. Soms om je op te peppen, soms om je lekker te laten rondwentelen in de januariblues, maar vooral om een speelse manier te werken met dat wat nu voor handen is. Geen lange epistels, maar korte, geinige en toch diepgravende opdrachtjes.

We schrijven over alle tinten blauw, over de smaak van maandag, over de wc en het mislukte kerstdiner. We zijn positief, negatief, depressief, zwartgallig, poëtisch, realistisch en magisch. Je speelt met je eigen shit. En met je eigen licht. Met je eigen leven dus, precies zoals het is.

Laat je verrassen door deze ongewone videoserie, zodat 15 januari misschien niet de meest depressieve dag wordt, maar de dag wordt waarop jij met open armen de blues verwelkomt.

En dat we dan, heel misschien, wel klaar zijn om echt dat ene boek te gaan schrijven. Samen met andere schrijvers, bij de Spelen met je leven – weken. Of lekker op jezelf. Of gewoon niet, dat kan ook.

Ja, ik doe mee aan de challenge!

[vfb id=28]