Event: Schrijf! 2015 - Boekschrijven.nl

Event: Schrijf! 2015

schrijf 2015

programmering schrijf

08:30 – 09:15 uur – Inloop, registratie, koffie & theemarlen beek visser

09:30 – 10:00 uur – Marlen Beek-Visser

Debuteert in voorjaar 2015

♥ Keynote: Beginnen met schrijven!

Vorig jaar zat Marlen in het publiek tijdens Schrijf! 2014 en dit jaar staat ze zelf op het podium! Binnenkort debuteert ze namelijk met Stem!. Een thriller over de obsessieve zoektocht van een jonge vrouw naar erkenning en waardering. Op Schrijf! 2015 legt Marlen precies uit hoe zij haar eerste boek schreef, en hoe jij dat ook kunt. Haar beste schrijftips. Notitieblok bij de hand dus!


Schrijfcoach Inez Risseeuw

10:00 – 11:00 uur – Inez Risseeuw

Schrijfcoach Boekschrijven.nl

♥ Workshop: Fantastische Personages!

Blijven jouw personages vaak clichématig? Jammer, want je verhaal draait om de personages. Gelukkig is daar Inez. Ze laat zien hoe je personages schrijft die echt voelen, ruiken en klinken. Je ontdekt wat een conflict doet voor je personage. Hoe je hem of haar laat praten. En pak je notitieblok erbij, want tijdens Schrijf! 2015 zet je een oersaai personage om in een personage van vlees en bloed. Een aanrader!


11:00 – 11:30 uur – Break: koffie, thee, Schrijf!Markt


Martijn Koek

11:30 – 12:00 uur – Martijn Koek

Winnaar Beste Leraar Nederlands 2014

♥ Het grote Schrijf! 2015 Dictee!

Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn. Toch gaat Martijn Koek, winnaar Beste Leraar Nederlands 2014, jouw kennis van de Nederlandse taal testen. Doe mee en kijk of je hoger scoort dan je schrijfvriend(in). Is een auto een ‘japanner’ of een Japanner’? En schrijf je ‘jaknikken’ of ‘ja-knikken’? O ja, je smartphone moet uit!Simone van der vlugt

12:00 – 13:00 uur – Simone van der Vlugt

Bestsellerauteur

♥ Zo schrijf je bestsellers!

Hoe schrijf je een bestseller? Wat zijn de ingrediënten van een geweldig verhaal? Als je de schrijfkunst van iemand kunt leren dan is het Simone van der Vlugt, één van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Ze verkocht meer dan twee miljoen (WABLIEF?!) boeken. En op Schrijf! 2015 deelt ze haar beste schrijftips. Simone signeert ook tijdens de pauze, dus neem je boek mee, of koop er een op het event. Een must see!


13:00 – 14:00 uur – Break: lunch, koffie, thee, Schrijf!Markt


Wouter Vink

14:00 – 14:30 uur – Wouter Vink

Oprichter Pumbo

♥ Succesvol Zelf Je Boek Uitgeven!

Okay, je boek is klaar. En dan? Opsturen naar een uitgeverij is een optie. De andere optie is veel leuker: zelf je boek publiceren. Maar wat komt er allemaal kijken bij zelf uitgeven van je boek? Wouter Vink, oprichter van Pumbo, weet wat er komt kijken bij succesvol uitgeven in eigen beheer. Op Schrijf! 2015 laat hij je zien wat je wel en wat je vooral niet moet doen. De regels rondom copyright, kaft, redactie en printing on demand!Schrijfcoach David Mulder

14:30 – 15:30 uur – David Mulder

Schrijfcoach van Boekschrijven.nl

♥ Je Boek de Baas!

Is schrijven een invuloefening zodra je één boek hebt geschreven? Het antwoord is nee, ieder boek is anders. David weet dat als geen ander. Na drie romans (Ambo/Anthos) weet hij exact welke valkuilen, verleidingen en misverstanden je tegenkomt bij het schrijven van je boek. David neemt je mee in zijn schrijfkeuken en laat je zien hoe je de draken verslaat. Nooit eerder trokken we het gordijn zo ver weg!


15:30 – 16:00 uur – Break: lunch, koffie, thee, WC, Schrijf!Markt


Schrijver Hans Hogenkamp

16:00 – 16:30 uur – Hans Hogenkamp

Schrijver en directeur Schrijversvakschool

♥ Schrijven is Schrappen!

Schrijven is schrappen, toch? Klopt. Maar waar begin je? En hoe weet je wat je wel en niet schrapt? En waarom is minder juist meer? Hans geeft handvatten om je stopwoorden, clichés en saaie monologen te leren herkennen, zodat je ze onverbiddelijk uit je tekst kunt slopen. Schrappen is vreselijk. Kill your darlings doet pijn. Maar het goede nieuws is dat je verhaal er een stuk krachtiger door wordt. Vergeet je sloopkogel niet mee te nemen!


Schrijfcoach Nanda Huneman

16:30 – 17:30 uur – Nanda Huneman

Schrijfcoach van Boekschrijven.nl

♥ Workshop: Creatieve Overvloed!

Heb je wel eens het gevoel dat je geen enkel goed idee hebt? Jammer, want creativiteit is overal en voor iedereen. Ook voor jou. De vraag is hoe je jouw creativiteit aanwakkert en er gebruik van maakt tijdens het schrijven van je boek. Nanda laat op Schrijf! 2015 zien hoe het brein van de schrijver werkt. En deelt levensveranderende tools waarmee je keer op keer originele ideeën bedenkt. Creatief idee deze workshop!


Party

17:30 – 18:30 uur – Party!

Iedereen

♥ Party en borrelen in het grand café!

Samen met de sprekers, de schrijfcoaches van Boekschrijven.nl en alle aspirant schrijvers die Schrijf! 2015 bezoeken, openen we feestelijk het Schrijf!Jaar 2015. Na een dag vol inspirerende presentaties en plenaire workshops even lekker ontspannen. Wissel contactgegevens uit. Deel schrijftips en ervaringen. Of struin nog even over de Schrijf!Markt. Alles onder het genot van een welverdiende borrel!


Dit vinden schrijvers


Tickets Schrijf! 2015

Datum: zaterdag 10 januari 2015
Tijd: van 09:30 tot 18:30 uur
Inloop: van 08:30 tot 09:15 uur
Lokatie: Gooiland Theater, Emmastraat 2 in Hilversum.

Schrijf! 2015 – Het Jaar van Jouw Boek!

Wat is jouw goede voornemen voor 2015? Eindelijk je eigen boek schrijven natuurlijk! Op Schrijf! 2015 leer je de schrijfkunst van de beste schrijfcoaches en schrijvers van Nederland en België. Onder andere topauteur Simone van der Vlugt onthult hoe zij haar bestsellers schrijft – en hoe jij dat ook kunt. Daarnaast ontmoet je gelijkgestemde mensen die jouw interesse voor schrijven delen. Op het grootste schrijfevent van Nederland worden ieder jaar nieuwe vriendschappen gesloten. Kom en schrijf mee!

Kies het ticket dat het beste bij jou past:

Normaal Ticket Schrijf! 2015
UITVERKOCHT
Je bent heel de dag bij Schrijf! 2015. Je doet mee aan alle plenaire schrijfworkshops en seminars. Schrijf mee en maak van 2015 het jaar van jouw boek!

UITVERKOCHT Premium Ticket Schrijf! 2015 + Schrijf!Dag Meer informatie
Je bent heel de dag bij Schrijf! 2015. Daarnaast krijg je toegang tot de Schrijf!Dag op 24 januari 2015 in Utrecht. In drie schrijfworkshops van een uur ga je uitgebreid aan de slag met alles wat je leert op Schrijf! 2015. Slijp je pen vlijmscherp op deze dag!Gratis poster t.w.v. € 14,95 cadeau bij ieder ticket!
SchrijfketenBeginnen met schrijven moeilijk? De Schrijf!Keten is jouw stok achter de deur. Hang de Schrijf!Keten (A3-poster) thuis aan de muur en begin te schrijven.

Iedere dag dat je schrijft, kruis je een dag door. Na een paar dagen ontstaat een keten. Deze mag je niet verbreken. Doel is om de keten zo lang mogelijk te maken. De Schrijf!Keten ‘dwingt’ je om iedere dag te schrijven. Schrijf!Keten t.w.v. €14,95 nu gratis bij ieder ticket!


Hulp nodig?
We helpen je graag als bestellen niet of niet goed lukt. Paar tips:

  • Zie je hieronder geen ticketshop om jouw ticket te bestellen? Klik hier
  • Bestel je mobiel (telefoon of tablet), dan moet je browser cookies accepteren om de ticketshop te laten functioneren.
  • Heb je een andere vraag over Schrijf! 2015? Mail ons

REGISTRATIE INFORMATIE

Mindervalide
We zorgen ervoor dat de zaal zo goed mogelijk toegankelijk is voor mindervaliden. Als je speciale aandacht of hulp nodig hebt, stuur ons dan een mail via redactie@boekschrijven.nl.

Signeersessies
Sprekers zijn na hun presentatie beschikbaar om fans te ontmoeten en boeken te signeren. Voor meer informatie, bezoek de Schrijf!Markt op het event.

Opnamen
Opnemen via audio en/of video van sprekers en/of discussies is op het event uitdrukkelijk niet toegestaan. Audio-opnamen zijn na het event beschikbaar.

Tickets
Tickets worden na aankoop niet gerestitueerd. Lees de algemene voorwaarden. Kun je niet meer komen, dan raden wij je aan om je ticket te verkopen via Ticketswap.nl. We adviseren, voor je eigen veiligheid, om dit niet via sociale media of Marktplaats te doen.

©2014 Schrijf! is een handelsmerk van Boekschrijven.nl

Meer leren over schrijven. Kijk dan eens op http://www.schrijvenonline.org/.